T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
RİZE / ÇAYELİ - Çayeli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

TARİHÇE

              Çayeli Kız Teknik Ve Meslek Lisesi 1972 yılında kurulmuş olup, 5 idareci 30 öğretmen, 368 öğrenci, 1 memur,1 sayman ve 4 hizmetli ile Bilişim Teknolojileri, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, El Sanatları, Çocuk Gelişimi, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Giyim Üretim Teknolojisi ve Bahçecilik alanlarında eğitim veren bir kurumdur. Ayrıca Açık Lisede Çocuk Gelişimi Alanında ve Yiyecek İçecek Hizmetleri olarak da okulumuz bünyesindeki tüm alanlarda eğitim verilmektedir. Okulu başarıyla bitiren öğrencilere meslek lisesi diploması verilmektedir. Bu şekilde örgün eğitimden mezun olan öğrenciler teknisyen unvanı kazanıp endüstride kendi alanların kalifiye ara eleman olarak çalışıp iş gücüne katkı sağlama imkânı bulmaktadırlar. Okulumuz bünyesinde toplan 9 adet uygulamalı eğitim atölyesi bulunmaktadır. Bu atölyelerde kendi alanlarında lisans eğitimi almış öğretmenler tarafında eğitim verilmektedir. Okulumuzda uygulanan programlar Kız Meslek Lisesi ve Anadolu Kız Meslek Lisesi programlarıdır.

             Okulumuzun kuruluş amacı; iş ve hizmet alanlarının gereksinimi olan teknik insan gücünü yetiştirmektir. Bu nedenle çevrenin eğitim ve öğretim düzeyini karşılamak, okulda yapılan meslek eğitimini iş ve hizmet hayatının gerektirdiği şartlarda gerçekleştirmek ve çevre okul iş birliğini kurmak okul amaçlarındandır. 

             Öğrencilerimiz bütün çalışmalarımızın odağında, amaçlarımıza temel oluştururken, farklılıkları dikkate alır ve bunun bir zenginlik olduğuna inanırız. Öğrencilerimizi yetiştirirken  Atatürk İlke ve İnkılaplarını esas alır, tüm kararlara mümkün olduğu kadar katar, eğitimde kaliteyi ön planda tutar, iyi eğitimli teknik elemanın ülkemiz için önemli olduğuna inanır, öğrencilerimizin iyi eğitimli ve başarılı olmalarının bizim de başarılı olduğumuz anlamına geldiğine inanır, her öğrencinin iyi eğitimi için ortam hazırlar, veli ve çevrenin eğitimin bir parçası olduğuna inanır işbirliği içinde olmaya özen gösterir, başarının daima birlikte çalışabilen takımla yakalayacağına inanır, planlamanın ve uygulama süreçlerinin önemine inanır, sevgi, hoşgörü, dürüstlük, güven, yansızlık, iletişim gibi ifadelerin öğrenci ve çalışanlarca benimsenmesinin başarının önemli bir parçası olduğuna inanırız.

             Çayeli Kız Teknik ve Meslek Lisesi olarak okulumuz için eğitim ve öğretim programlarını verimli, etkili bir şekilde uygulamak, bilgi ve becerisi ile kendine güvenen, gelişen teknolojiye daima açık, sosyal yanı gelişmiş, kültür seviyesi yüksek, kaliteli, ekonomik ihtiyaçlarını karşılayabilecek teknik eleman yetiştirmek ve bunu gerçekleştirirken çevre faktörlerini dikkate alarak öğrenim kalitesini artırmak temel işlevi gibi bir misyonu üslenmiş bulunmaktayız.

Okulumuz temel eğitime dayalı dört yıllık eğitim vermektedir. Öğrencilerimizi hem mesleğe hem de yükseköğretime hazırlamaktayız.

             Okulumuz öğretmenleri arasında mesleki ve kişisel bir dayanışma vardır. Öğretmenlerin eğitim öğretim faaliyetleri başarılı bir şekilde devam etmektedir. Okulda tiyatro günleri, akşam yemekleri, okuldan ayrılanları uğurlama gibi sosyal etkinlikler düzenlenmektedir.

             Öğrencilerimiz 3308 sayılı 'Mesleki ve Teknik Eğitim' kanunu esaslarına göre beceri eğitimlerini çeşitli iş yerlerinde gerçekleştirilmektedir. Böylece mesleki eğitim, işletmelerde gerçek iş hayatının içinde yapılamakta olup daha öğrencilik yıllarında öğrenciler hayata hazırlanmaktadır. Çünkü okul atölyelerinde bulunmaya makine ve teçhizatı işletmelerde görüp kullanmak imkanına sahip oluyor, mesleki becerilerini iş yerlerinde gerçek iş şartlarında geliştiriyor, ihtiyaç duyduğu yeni iş alanlarına uygun programlarla daha çok pratik yaparak eğitiliyor ve mezun olabilmek için yapılması zorunlu olan endüstri stajını yapmış sayılıyorlar. Böylece işletmelerde meslek eğitimi görmüş olanlar iş hayatına kolay intibak edebiliyorlar.

             Mezun öğrencilerimiz 2 yıllık meslek yüksekokullarına sınavsız geçiş hakkı bulunmaktadır. Yeni katsayı düzenlemesi ile alan dışı fakültelere de öğrencilerin girme şansı da doğmuştur.

             Okulda düzenlenen sosyal ve kültürel faaliyetlerin okul yaşantısına olumlu katkısını bilen okulumuz, öğrencilere yönelik etkinliklere önem vermektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.06.2014 - Güncelleme: 12.01.2024 09:51 - Görüntülenme: 2662
  Beğen | 0  kişi beğendi