RİZE / ÇAYELİ - Çayeli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Nis

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğümüz tarafından organize edilen Gastofest kültür ve yemek yarışması Karadeniz Rize bölge finali etabında 10 okulun yiyecek ve içecek hizmetleri alanı öğrencileri arasından  ögrencilerimizden Asli Küçük, Nimet Köse, Beyzanur Hasibe Yazıcı ve danışman öğretmenimiz Serhat Kartal'dan oluşan ekip bölge 3.sü olmuştur. Öğrencilerimizi ve öğretmenimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz

Nis

Mrt

Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğümüzün başlatmış olduğu "Ben Her Yerde Varım" projesi kapsamında Ramazan Paylaştıkça Güzel etkimliğimiz bu yıl da devam ediyor. Etkinlik kapsamında 10 aile toplam 36 ferde okulumuz Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından atölyemizde hazırlanan yemekler dağıtılıyor. Ramazan boyunca etkinlik kapsamında öğrencilerimiz çalışmaları yürütmeye devam edecektir.

Mrt

28 Şubat Sivil savunma günü kapsamında okulumuzda yangın söndürme eğitimi ve tatbikatı gercekleştirilmiştir. Çayeli belediyesi itfaiye müdürlüğü ekiplerine  okulumuzda yapmış olduğu faaliyet için teşekkürlerimizi sunarız.

Şbt

Bugün yaş pastalar konumuz için iş başı eğitim kapsamında hanedar pastanesine konuk olduk. Birbirinden değerli ustalarımız ile keyifli vakit geçirdik pasta hazırlamanın inceliklerini yerinde öğrendik. Samimi ve içten karşılamaları için haznedar pastanesinin kıymetli ustalarına ve kapılarını bizlere açıp destek veren değerli işletme sahibi Ümit Kerimoğlu’na teşekkür ederiz.

Şbt

"TEKNOFEST Teknoloji Yarışması" için linke tıklayınız

Ock

Cumhuriyetimizin 100.yılı ve dönem sonu etkinlikleri kapsamında Öğretmen ve Öğrencilerimizin sesinden Milli Mücadele Dönemi Türküleri programı düzenlendi. Programa katılan veliler, öğrenciler ve öğretmenlerle duygu dolu anlar yaşandı.

Ock

Okulumuz Değerler Kulübü dönem sonu etkinlik kapsamında tüm okul öğrencilerimizin katılımıyla gelirinin ihtiyaç sahibi öğrenciler için kullanılacağı kermes düzenlenmiştir. Kermes sonunda 2000TL para toplanmış olup katlı sağlayan herkese teşekkür ederiz.

Ock

Öğrencilerimizin yaparak ve yaşayarak öğrenmeleri doğrultusunda hazırladığımız "10/F sınıfı her hafta 1 etkinlik yap" programı kapsamında 15.etkinligimiz olan : öğrencilerimizin bilim ve biyoloji alanında ilgi duymalarını teşvik etme ve onları bilimsel keşiflere ilgi duyan bireyler olarak yetiştirmek  amacıyla düzenlediğimiz " Maya Mantarının gerçekleştirdiği Etil Alkol Fermantasyonu ile karbondioksit çıkışını ve Maya mantarlarının gerçekleştirdik tomurcuklanma ile üremelerini mikroskop altında gözlemleme " etkinliğimizi 10/F sınıfı öğrencilerimizle gerçekleştirdik.

Ock

Okulumuz 10.sınıf öğrencileri ile Çedes projesi kapsamında Çayeli Sahil  Camiini  ziyaret ettik. Cami  imamı Arif hocamız ile Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi kapsamında İslam kültür medeniyeti ünitesinin mimari olarak cami tarihi ve camilerin yapıları hakkında sohbet ettik. Öğrencilerimizin  sorularının yanıtlanması ve Arif hocamızın ikramlarıyla program sona erdi. Arif hocamıza teşekkür ediyoruz

Ara

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında yapılan “cümle ve afiş” oluşturma yarışmasında okulumuz öğrencisi Reyhan Kadilar ilçe 1.si oldu.

Öğrencimizi tebrik ederiz.